منتدى حبيبتى الاميرة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة

إن كنت من أعضاءنا الأكارم يسعدنا أن تقوم بالدخول
وان لم تكن عضوا وترغب في الإنضمام الى اسرتنا
يشرفنا أن تقوم بالتسجيل



لدوكة اكلة نوبية أصيلة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

لدوكة اكلة نوبية أصيلة

مُساهمة من طرف ملكة من الجنوب في الإثنين مارس 02, 2015 12:16 pm

هذا النوع من الخبز متوارث فى النوبيين منذ قديم الازل
 واحنا بنحب نعمله فتة باللبن والسكر
 ويمكن اكله مع الجبن والفول ويمكن عمله فتة مع العدس الاصفر
ومنع نوعان:نوع غير مخمر وده اللى هاعمله النهاردة
والنوع التانى مخمر


ده شكل صاج الدوكة اللى بنخبز عليه وهو من الحديد الزهر الثقيل




باحضر طبق به ماء ابلل يدى به
لانى بافرد العجين بايدى على الصاج واغسل ايدى فيه




المقادير والطريقة:
طحين (دقيق) +قليل من الملح + ماء عادى
**نخلط بحيث نحصل على عجينة مثل عجينة الكيك
او اخف قليلا (شبه سايلة)




**نصب قليل على الصاج ونفرد بيدنا او بمغرفة (للى تخاف)
 ونتركه حتى تجف قليلا




ثم تقلب على الوجه الاخر لا نتركها تحمر






هنا عملت فتة باللبن(الحليب) والسكر مممممممم


بنموووووت فيها

اتفضلوا معانا
avatar
ملكة من الجنوب
عضو
عضو

انثى 4
تاريخ الميلاد : 23/11/1992
تاريخ التسجيل : 17/11/2014
العمر : 25

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: لدوكة اكلة نوبية أصيلة

مُساهمة من طرف ملكة من الجنوب في الإثنين مارس 02, 2015 12:36 pm

[size=24]هنعمل اكلة تانية من الاكلات التراثية النوبية اللذيييييييييييييييييييييييذة الا وهى الجكووووووووووووت
المقادير:

0.5 كيلو ورق سبانخ فريش طازج
(بدون العروق او العيدان ورق فقط)
[/size]
[size=24] ربطة كزبرة خضراء ورق بس بدون العيدان او العروق وطبعا كله مغسول كويس ومتصفى
[/size]
[size=24]بامية جافة مطحونة
 حبة زى اللى فى الطبق دول
[/size]

[size=24]شوربة دجاج او لحم
[/size]
[size=24]
او اى شوربة

[/size]

[size=24] ملح-فلفل اسود-قليل من الكربوناتو

تقلية
(ثوم مفروم -كزبرة جافة مطحونة
-زبدة او سمنة او زيت)


الطريقة:
* نغلى الشوربة ومعاها حبة طماطم
* نضيف الكزبرة والسبانخ
 ونتركها تغلى شوية

[/size]


[size=24] * نفركها بالمفراك وهو واضح فى الصورة حتى تنعم تماما والكربوناتو بتساعد انها تنعم

[/size]

[size=24]*نضيف البامية الناشفة وهى بتساعد على تماسك الجكوت (مايبقاش صايص)
[/size][size=24]* نعمل التقلية (نسخن الزبدة او السمن او الزيت ونضيف الثوم المفروم والكزبرة الجافة المطحونة ونشوحها ) ثم نضيفها على الجكوت ونقلب
* نظبط الملح والفلفل الاسود
وده الشكل النهائى
[/size]

[size=24]واحنا بناكل الجكوت مع الفتة وهنا عاملة فتة بصلصة الثوم الحمراء
[/size]

وساعات بنعمله مع بيض او بنعمله فتة مع الخبز
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااا


avatar
ملكة من الجنوب
عضو
عضو

انثى 4
تاريخ الميلاد : 23/11/1992
تاريخ التسجيل : 17/11/2014
العمر : 25

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى